Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви кметът на

...
Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви кметът на
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха Киев след вълна от атаки с дронове

Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при съветско среднощно нахлуване, заяви кметът на града Виталий Кличко, предадоха международните организации.
" Взривове в Киев ", написа Кличко в Telegram. Той сподели, че системата за противовъздушна защита е проработила в региона и че над 20 съветски дрона, движещи се към Киев, са били свалени до момента. Нова вълна от дронове обаче се доближава към столицата, добави той.
Очевидци също оповестиха за няколко взрива след  като по-рано довечера бе оповестена въздушна паника за Киев и за огромна част от Украйна. Според управляващите на Киев най-малко един човек е бил погубен и трима души са били ранени при новите удари. Пояснява се, че убитият е 41-годишен мъж в Соломянски регион на Киев. Очевидци на Ройтерс споделят, че по време на въздушната паника доста хора са излезли по балконите си в Киев и някои от тях са почнали да скандират " Слава на противовъздушната защита ".'
Кметът Кличко заяви, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна постройка, която не е жилищна, в региона Соломянски. Районът е претрупан железопътен и въздушен транспортен хъб.
В Печерски регион пожар е избухнал на покрива на девететажна постройка, породен от паднали парчета от дрон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР